Πιπεριές

Peppers from Greece

Πιπεριές


Ίσως ένα από τα σημαντικότερα λαχανικά καθώς μπορεί να καταναλωθεί ωμό, ψητό ή να χρησιμοποιηθεί ως μπαχαρικό.
Έχει μεγάλη θρεπτική αξία καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και C. Το χρώμα, η γεύση και το σχήμα διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία. Στη χώρα μας, η παραγωγή πιπεριάς γίνεται σχεδόν σε όλα τα μέρη και οι ποικιλίες διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή. Οι συνηθέστερες ποικιλίες είναι της Νέας Μαγνησίας (πράσινη πιπεριά), Φλωρίνης (κόκκινη γλυκιά ή πικάντικη), Τσούσκα (πρασινοκίτρινη), Κουφαλίων (κίτρινη), κέρατο (Κρήτη).